Višnjanski fantje

Člani KUD Janez Cigler

Ob pogovoru s starejšimi krajani Višnje Gore je bilo nemalokrat zaslediti tudi besede o nekdaj odlično delujočem moškem pevskem zboru. Zgodovina se ponavlja in kot dokaz se v Višnji Gori v začetku novembra 2009 izoblikovala moška vokalna skupina Višnjanski fantje.

Višnjanski fantje nastopajo pod vodstvom mlade in uspešne umetniške vodje Maje Škufca. S svojim petjem sodelujejo na različnih kulturnih prireditvah in ostalih pomembnih dogodkih v domačem kraju in širši okolici. Skupino trenutno sestavlja sedem članov:

Brane MEDVED (1. tenor)

Avguštin ZUPANČIČ (1. tenor)

Miha SLAPNIČAR (2. tenor)

Urban ZAJEC (2. tenor)

Janez KOŠČAK (bariton)

Rok MATJAŽ (bariton)

Žiga JEVNIKAR (bas)

 

Premierno so se občinstvu predstavili 8. februarja 2010 na prireditvi ob Prešernovem dnevu. Za tem nastopom se je njihova glasbena pot začela počasi, a vztrajno odpirati. Nastopi so se vrstili in ljudje so jih zelo lepo sprejeli. Oktobra 2011 so pripravili tudi svoj prvi samostojni koncert, ki je požel veliko uspeha, to pa je fantom dalo dodaten zagon. Še večjo razpoznavnost pa jim je prinesel koncert dalmatinskih pesmi v septembru 2012.

Njihovo petje sega tako v posvetno kot tudi v cerkveno področje. S petjem so pomagali sooblikovati marsikatero poročno sveto mašo pa tudi žalno slovesnost. Repertoar obsega petje slovenskih ljudskih in umetnih pesmi.

V domačem okraju pa tudi v nekaterih okoliških krajih ljudje že dobro poznajo to mlado skupino in fantje so tega več kot veseli. Dobrodošle so vse kritike, tako pozitivne kot tudi negativne, saj tudi to vodi k uspehu. Upajo, da bodo k sodelovanju pritegnili še kakšnega pevca, saj bi radi ponovno oživili kulturo petja v Višnji Gori.