Mladinski pevski zbor

Mladinski pevski zbor

Mladinski pevski zbor je bil ustanovljen pred dobrim desetletjem. Mladi nadebudni pevci so se združili s povsem preprostim namenom – s petjem so želeli polepšati življenje sebi in ljudem okoli sebe. Iz majhne skupinice pevcev je nastal pravi pevski zbor. Zbor pa se je iz leta v leto spreminjal v najrazličnejših pogledih. Zamenjalo se je kar nekaj vodij, prav tako pa se je v vrstah zbora zvrstilo veliko mladih fantov in deklet. Zdajšnja vodja MLPZ Maja Škufca zbor zavzeto vodi 2 leti, pred njo pa je to več let požrtvovalno počel Avguštin Zupančič.

Člani mladinskega pevskega zbora so spoznali veliko dobrih »stranskih učinkov« te prostočasne dejavnosti in zato z veseljem posvečajo svoj čas vajam ter ostalim druženjem.

Že od samega začetka so sodelovali s petjem pri nedeljskih mašah, zato so bile med prvimi na repertoarju cerkvene ljudske in mladinske pesmi. Skozi leta so repertoarju dodali tudi črnske duhovne pesmi in zahtevnejše zborovske skladbe. Najraje pa s petjem sodelujejo pri poročnih slovesnostih, saj mladostna energija in veselje samo še polepšata poročno mašo. Vsako leto pripravijo koncert božičnih pesmi v sodelovanju z različnimi zbori in gosti.

Za popestritev pa so bogatemu cerkvenemu repertoarju dodali še slovenske ljudske pesmi. Tako so se začeli udejstvovati tudi na posvetnem področju. Z veseljem sodelujejo ob najrazličnejših priložnostih, ki se jim ponudijo skozi leto.

Na vajah se celostno posvetijo vsaki pesmi: v vsako pesem je potrebno vključiti vokalno znanje in vse ostale skrivnosti petja, da pesem zazveni tako kot je treba. Na koncu je rezultat v veliki večini primerov vsaj zadovoljiv, če ne že odličen.