Komedija Čakalnica pred nebesi

Premiera, 23. december 2012, dvorana gasilskega doma v Višnji Gori

Grom in blisk. Nekaj belega dima. Dolg, čaroben in svetel tunel. Cel kup radovednih ljudi, ki čakajo, da se jim pojasni, kje so in zakaj ravno tam? V čakalnici pred nebesi.

Tam naveličani Sveti Peter in  nagajivi Ego čakata zgodbe novih ljudi in jih na podlagi teh usmerjata gor…ali pa dol. Kaj si zasluži privlačna preprodajalka avtodelov, ki poleg tega rada skoči med rjuhe poročenega klenega Slovenca? Pa delu predana akviziterka plastične posode? Ali pa gola zapeljivka, ki…

Starejša dramska skupina KUD Janez Cigler se je tokrat poigrala s svojimi idejami in na nekoliko stereotipen način prikazala dogajanje tik pred nebeškimi vrati. Predstavljajo hudomušen pogled na človeško poslanstvo in usmerjenost. Je res Sveti Peter tisti, ki odloči kam si namenjen? Ali odločamo ljudje sami, s svojimi dejanji in prepričanjem? Pa Ego? Nam pri tem pomaga in nas pelje na pravo pot? Ali na nas deluje malce kvarno?

Igra je polna presenečenj, komičnih trenutkov, porednih prizorov in posebnih efektov, prav tako pa ne skopari s pomembnimi življenjskimi nauki.

Igralci so preko improvizacije po idejni zasnovi režiserke Melite Garvas zagotovili dobro uro smeha in zabave, na prav poseben, nebeški način. In prav zato je bila dvorana gasilskega doma polna do zadnjega kotička. Ponovitev sledi!

Meta Gorjanc

Komedija Čakalnica pred nebesi